Terug

Ex-vriend betaalt lening niet terug?

Hannah

Hallo,

 

Ik heb samen met mijn ex-vriend ons oude huis laten verbouwen. Toentertijd hebben wij een geldbedrag afgesproken om het huis te laten verbouwen. Later bleek dat mijn vriend helemaal geen geld had voor de verbouwing en heb ik een groot deel voor hem voorgeschoten, dit hebben wij op papier vast gelegd. Enkele maanden later is deze relatie gestrand en Ik wacht nog steeds op mijn geld. Mijn ex reageert niet meer op brieven en belooft elke week te gaan betalen maar doet dit vervolgens niet. Ik heb alles vastgelegd op papier en de uiterlijke betaaldatum hebben wij vastgelegd op 30 september. Zijn er mogelijkheden om dit geld terug te krijgen?


1 Antwoord

Antwoord van JuridischAdvies4U

Hallo hannah,

Ik heb al eerder een soortgelijke zaak gevoerd bij de Rechtbank (sectie Kanon) Middelburg en toegewezen gekregen, omdat de ex-vriend van mijn cliente eveneens weigerde het geleende bedrag terug te betalen.

Nu ken ik niet de ins en outs van onderhavige kwestie, maar als ik het zo lees acht ik de zaak kansrijk.

na ontvangst van de relevante stukken stuur ik een herinneringsbrief aan je ex-vriend. Bij het uitblijven van een reactie stuur ik een incassobrief. als hij dan nog steeds niet betaald (of niets laat horen ivm mogelijke betalingsregeling) kan in overleg met jou gekeken worden of we de zaak voorleggen aan de kantonrechter (i ga ervan uit dat het geleende bedrag inder dan € 25.000 is. Mocht het zover komen dan kunnen we daarover overleggen.

Bij succes dient u als opdrachtgever een succesfee te betalen van 10% van het gevorderede bedrag te betalen.

Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet,

met vriendelije groet,

namens JuridischAdvies4U

R. van der Zee