Terug

Hoe krijg ik misgelopen geld van mijn ex-vrouw volgens echtscheidingsconvenant?

Gilles Cornelis Potharst

Beste incassobureau's,

 

Op 2 februari 2011 hebben mijn ex-vrouw en ik een echtscheidingsconvenant ondertekend. Hierin stond vermeld dat de helft vaste lasten van ons huis door ieder zal worden voldaan, tot de toescheidingsakte passeerd bij de notaris. De eerste aanbetaling van mijn ex-vrouw, die daarvoor minder per maand betaalde, was in januari 2011, wat de halve kosten voor haar dekte tot eind maart. Ten tijde dat ik voor mijn beroep (scheepsofficier) in het buitenland zat heeft mijn vrouw ten onrechte gas-licht-water laten stopzetten wat zij altijd betaalde en al was verrekend in de halve kosten, en daar draaide ik voor op toen ik eind maart thuis kwam op verlof, extra kosten aan mijn kant dus. Hierover ontstond veel ophef van haar zijde, want ik wou dat terug vorderen van haar.

 

Dit resulteerde dat na afloop van de hoger beroepperiode van de echtscheiding (eind juni) wij nog niet getekend hadden bij de notaris, meningsverschil over het te betalen bedrag. Dit meningsverschil is volledig ontstaan doordat zij zich niet hield aan gemaakte afspraken volgens convenant. Zij vond ook namelijk dat ik geen recht had op de 3 maanden hoger beroep periode van de uitspraak rechtbank te Alkmaar, en gelijk maar een akte van berusting moest ondertekenen. Nu hebben wij recent getekend dat ik alleen hoofdelijk aansprakelijk ben voor ons huis, sinds 2 december 2011.

 

Heb via de notaris wel een bedrag in december tegemoet gezien, 2504 euro (restant bedrag uitkopen van woning / deel belasting / kosten nuon etc tot en met eind april). Kan ik het restant tot tekenen bij de notaris nog tegemoet zien, en zo ja op welke manier? Het gaat om totaal 7 halve maandkosten (mei tm november 2011), totaal 3909,50 euro.

 

Alvast bedankt,

 

Gilles


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Gilles,

 

Ik kan je alleen maar adviseren om met een echtscheidings advokaat in conclave te gaan.  

 

De Groeten