Terug

Hoe toon ik zonder bon aan dat iets van mij is?

Rico

Mijn vriendin en ik willen gaan samenwonen, ze trekt in bij mij met alleen haar eigen kleding en wat spulletjes van haar dochtertje. Hoe kan ik voorkomen dat een deurwaarder die voor haar komt beslag legt op mijn inboedel. Hoe toon ik aan dat iets van mij is als ik daar de bon allang niet meer heb?


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte heer/mevrouw,

 

Normaliter kost dit advies honderden euro's en eigenlijk is dit niet ons werk. Echter; wij zijn er om niet alleen crediteuren maar ook om debiteuren te helpen. Want ellende lost niets op! Kortom en resumerend ons advies:

 

1. Zorg ervoor dat er een samenlevingscontract is. Via google kan je gratis heel veel vinden en neem dit als basis.

 

2. Voeg als bijlage een blaadje met als titel 'Omschrijving goederen en eigendom' toe aan deze voorwaarden. Wat je doet is: je maakt van alles een foto en zet jouw naam eronder. Alles wat van je vriendin is...zet je haar naam onder. Uiteindelijk zetten jullie op de laatste pagina de datum en jullie BEIDEN handtekening en naam.

 

Scan deze samenlevingscontract met die bijlage met foto's van jullie spullen.

 

3. Als een deurwaarder wil komen; mail hem of haar deze bestand(scan) en je zal niks meer van ze horen.

 

Je hoeft niet naar de notaris of hoeft ook geen advocaat in te schakelen. Maar zorg er wel voor dat je gewoon een samenlevingscontract hebt. Hoe dom de bepalingen ook in een samenlevingscontract klinken...als punt bij paaltje komt zal je ons dankbaar zijn.

 

Bonnetjes en een omschrijving van de goederen is niet perse nodig. Als er een bonnetje aanwezig is; is dit mooi meegenomen maar het is belangrijk dat jullie 1 voor 1 bepalen wat van wie is en dat dit naar buiten duidelijk is. Duidelijker dan met een foto en eronder zetten van wie die is kan je niet maken.

 

Een ander wat minder praktische oplossing is:

 

Je maakt foto's van alles wat waardevol is en sluit met je ouders of een betrouwbare vriend een bruikleenovereenkomst. Ook deze zijn via google te vinden. Je zegt dat kortgezegd dat alles van je ouders is en dat je deze in bruikleen hebt en hiervoor bijv. per maand 10 euro bruikleenvergoeding betaald.

 

Maar goed de eerste advies is ons betreft het beste. Want bij de tweede moet je met je prive situatie naar buiten toe en dan krijg je eventueel gezeur van ouders en vrienden. Het is geen informatie die graag met familie en vrienden deelt.

 

Als jullie het eerste advies volgen, dan moet het zeker goed komen.

 

Alvast veel succes en bedanken kan via info@alincasso.nl

 

PS: prive eigendommen zoals kleren, toiletarticelen en eten mag sowieso niet meegenomen worden!

 

Met vriendelijke groeten,

 

Dhr. A. Lunting, unit 34

 

Armis Legibusque Incasso BV


Antwoord van Swier cs Gerechtsdeurwaarders

 

Geachte heer/mevrouw,

 

In antwoord op uw bovenstaande vraag, berichten wij u als volgt.

 

De beste manier om aan te tonen dat de spullen van u zijn is door middel van een bon, dan wel door middel  van het overleggen van een bankafschrift, waaruit blijkt dat u de goederen heeft aangekocht.

 

Indien het bovenstaande niet meer mogelijk is, kunt u een samenleveningscontract op laten stellen, waarbij wordt vastgelegd van wie welke goederen zijn. U kunt dit bij een notaris laten doen en is aldus bewijs dat de goederen van u zijn. De kosten hiervoor liggen zo rond de € 250,00.

 

Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

Swier cs Gerechtsdeurwaarders