Terug

Ik krijg mijn geleende geld niet terug, wat kan ik doen?

Marianne

Beste incassobureau's,

 

Vier jaar geleden heb ik 7000 euro geleend aan een goede vriend, helaas heb ik niets schriftelijk. Hij woonde toen in het buitenland, net als ik, maar is sinds 2 jaar weer in Nederland. Ik heb hem regelmatig via de e-mail om mijn geld gevraagd, in mijn e-mail heb ik ook diverse malen het bedrag genoemd. Er werd door hem altijd geantwoord met  "je hebt gelijk, ik ga mijn best doen om de volgende maand iets te storten". Hij heeft daarop een keer 75 euro op mijn rekening gestort, dat was eens en nooit meer. Nu krijg ik helemaal geen reactie meer op mijn mailtjes aan hem. Is er überhaupt nog een mogelijkheid om mijn geld terug te krijgen van deze persoon?

 

Alvast bedankt,

 

Marianne


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Marianne,

 

Wat u zou kunnen doen is om betaling af te dwingen via de Kantonrechter, er van uitgaande dat u e.e.a. op schrift heeft vastgelegd en kunt aantonen dat u dit geld daadwerkelijk heeft uitgeleend.

U kunt dan met een uitspraak van de Kantonrechter in de hand beslag laten leggen op inkomsten, tegoeden of bezittingen door een gerechtsdeurwaarder.

Het is wel verstandig vooraf te (laten) onderzoeken of er verhaalsmogelijkheden zijn.

Valt er niets te halen, dan draait u nl. ook voor de gerechtelijke kosten op (griffierecht, deurwaarderskosten etc)