Terug

Incasso niet geleverde (wel betaalde) goederen via marktplaats

Vincent van Wingerden

2 maanden geleden hebben wij via een particulier op marktplaats 2 bedden gekocht en deze ook netjes betaald.

Het bedrag is 775euro, dus behoorlijk wat voor ons.

 

Meerdere malen zouden zij het bed komen leveren, maar helaas niets ontvangen.

 

We hebben een betalingsregeling met deze mensen getroffen omdat het bed en ons geld in beslag is genomen door de belasting (zeggen ze).

 

Deze regeling zijn ze niet nagekomen en we willen nu ons geld via incasso terugvorderen.

 

Hebben wij een kans?

 

Graag uw reactie.


2 Antwoorden

Antwoord van MODINT BV

Het is goed om door een incassobureau deze zaak te laten starten om eerst uit te zoeken wat de precieze problemen zijn en wat de situatie is waarin deze particulier verkeert. Zodoende kunt u verhaalkansen beter inschatten, voordat u veel kosten maakt.

 

Uiteraard zal een incassobureau u enige onderzoekskosten in rekening brengen, maar spreek duidelijk van te voren af welke stappen zij nemen. Daarbij is ook belangrijk op welke basis zij u kosten in rekening brengen. Het voordeligste voor u is incasso op basis van no-cure-no-pay, maar omdat het hier gaat om een waarschijnlijk moeilijk inbare vordering, zal een incassobureau u ook vaste kosten in rekening brengen.

 

Wij kunnen u helaas niet van dienst zijn, maar hopen u hiermee wel voldoende geïnformeerd te hebben en wensen u verder succes met uw vordering.


Antwoord van Swier cs Gerechtsdeurwaarders

Geachte heer Van Wingerden,

 

In aanvulling op de reactie van mijn concullega, bericht u als volgt. Correct is dat het een goed idee is om de zaak uit handen te geven, zodat de betreffende incasso organisatie kan nagaan of de reden van het uitblijven van de betaling inderdaad juist is.

 

Echter, naast de mogelijkheid om de zaak bij een incassobureau uit handen te geven, bestaat ook de mogelijkheid om de zaak bij een gerechtsdeurwaarderskantoor uit handen te geven. Gezien het feit dat een Gerechtsdeurwaarder meer bevoegdheden heeft dan een incassobureau, bestaat de mogelijkheid dat de gerechtsdeurwaarder sneller en makkelijker kan achterhalen of u een haalbare vordering heeft.

 

De kosten die hiermee gemoeid zijn kunnen in onderling overleg worden vastgesteld.

 

Graag zijn wij u in deze van dienst.

 

Met vriendelijke groet,

 

Menno Touber

Swier cs Gerechtsdeurwaarders