Terug

Inkomsten/uitgaven formulier verplicht invullen?

Barbara

Door een huurachterstand ben ik een bedrag van 2780,50 verschuldigd aan een incassobureau. Nu heb ik zelf voorgesteld om 200 euro per maand te betalen. Hierop kreeg ik als antwoord dat ik eerst een formulier moet invullen waarin al mijn inkomsten en uitgaven staan vermeld. Ben ik verplicht om dit in te vullen? Heb dit nog nooit eerder meegemaakt, heb helaas al wat ervaring met incassobureaus. Ik wil het formulier namelijk liever niet invullen.


1 Antwoord

Antwoord van Swier cs Gerechtsdeurwaarders

Geachte mevrouw,

 

In antwoord op uw vraag, kan ik u als volgt berichten.

 

U bent niet verplicht om het formulier in te vullen, echter, het incassobureau kan aan het niet invullen van het inkomsten/uitgaven formulier verbinden dat dan geen regeling kan worden getroffen en de dagvaarding zal worden uitgebracht, met alle kosten van dien. Een regeling is namelijk een coulance en geen recht, zodat een regeling ook geweigerd mag worden als niet wordt voldaan aan de eisen zoals gesteld.

 

Het is dan ook aan te raden om het formlier zo compleet mogelijk in te vullen met daarbij de bewijsstukken, ook die van andere schulden en getroffen regelingen, omdat u anders het risico loopt dat een gerechtelijke procedure wordt opgestart en een regeling wordt geweigerd.

 

Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

M.R. Touber

Swier cs Gerechtsdeurwaarders