Terug

Moet ik dit betalen

marije van kuijk

Goedendag. Vorig jaar heb ik bij Deloyd een uitvaartverzekering afgesloten, maar ik wilde er vanaf zien. Ik heb een brief gestuurd met daarin het bericht niet verzekerd te willen zijn. Toch halen ze maandelijks geld van mijn rekening en ik storneer het weer. Toen belde ik hen op dat ik geen verzekering bij hun wil, want ik ben ergens anders verzekerd. Toen stuurden ze mij een brief van het Hardenberg incasso, wat ik op internet nergens kan vinden om ze te bellen. Mijn vriend heeft bij dit bedrijf gewerkt en zei dat het een eenzijdige overeenkomst is en ik niet verplicht ben te betalen als ik daar niet verzekerd wil zijn. Ik heb hun nog nooit betaald en wil hun verzekering niet. Dus ben ik toch ook niet verplicht hiertoe? Een uitvaartverzekering is niet verplicht toch en als ik er vanaf wil, mag ik dat ten alle tijden doen?

 

Met vriendelijke groet, Marije


2 Antwoorden

Antwoord van Incassobureau IntoCash

In het algemeen geldt dat een verzekering wordt afgesloten voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld een jaar. U kunt er dan niet tussentijds van af. Het is raadzaam binnen de opzegtermijn op te zeggen, om automatische verlenging te voorkomen. Het is aan u om aan te bewijzen dat u heeft opgezegd.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Het ligt er natuurlijk aan of u binnen zeven dagen heeft opgezegd en of u iets getekend heeft. Mocht u binnen zeven dagen (en heeft u hier van een bevestiging ontvangen) of heeft u niets getekend, dan kunnen ze verder niets ondernemen. Mocht u wel getekend hebben, dan geldt wat IntoCash al meld.