Terug

Preferente schuldeiser vraag

Maarten

Hallo,

 

Mijn vraag is het volgende:

Momenteel heb ik een belastingschuld. Deze ben ik bezig af te betalen.

 

Verder heb ik ook nog vijf andere schuldeisers. Via hun deurwaarders heb ik een betalingsregeling kunnen treffen.

 

Plotseling ben ik nu ook nog ziek geworden en ben al geruime tijd thuis en in de ziektewet. Dit heeft tot gevolg dat mijn inkomsten dusdanig zijn verminderd, dat ik niet veel geld meer over houd om mijn schuldeisers te betalen.

 

Is het correct dat ik tegen de deurwaarders kan zeggen dat de belastingdienst een preferente schuldeiser is en dat ik daarom momenteel niet aan mijn aflossingsverplichting kan voldoen? En dat ze daarom maar even moeten wachten... (Even heel kort door de bocht)

 

Kunt u mij het uitleggen wat de mogelijkheden zijn? Ik probeer niet onder mij betalingsverplichting uit te komen, maar zou het liefst een beetje extra adem willen om weer beter te worden en mijn problemen aan te pakken. Ik wil niet nog verder in de put geraken door allerlei omstandigheden.

 

Dank voor uw antwoord. 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Ik zou contact opnemen met de belastingdienst en de deurwaarders om even te overleggen hoe de situatie nu is. De meeste schuldeisers zullen hier geen moeite mee hebben. Je moet wel je verhaal goed onderbouwen en niet schamen dat je meerdere schuldeisers hebt en niet van plan bent om bij Schuldhulpverlening terecht te komen.

 

Maak een financieel plaatje wat je aflossingen zijn en overleg dat met de instanties waar je mee te maken hebt.

 

Zelf hebben wij voor diverse personen dit geregeld en zijn ze altijd accoord gegaan. Als zij het via de schulphulpverlening willen regelen mogen ze blij zijn met 25 tot 40% van de schulden en wordt er vaak bij de overheidsinstanties de schuld kwijtgescholden.

 

Ik zou zeggen mouwen opstropen en aan de gang! 

 

Peter Goossens

CVIK Incassobureau