Terug

Schuld van mijn stiefzoon

Fadlullah

Ik heb een stiefzoon, die bij mij woont. Hij is 19 jaar en hij heeft schuld aan zorgverzekeringsbedrijf/telefoonaanbieder. Het gaat om in totaal 600 euro. Als er straks de deurwaarder inschakeld zou worden, kunnen zij dit bij mij verhalen omdat hij bij mij woont. Hij is niet officieel mijn zoon. Hij heeft verder geen uitkering en geen studiefinanciering ook geen werk.

 

Alvast bedankt

 

Fadlullah


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte heer Fadliullah,

 

Na bovenstaand gelezen te hebben kan ik u adviseren zo snel als mogelijk contact op te nemen met de gemeente in uw woonplaats afdeling schuldhulpverlening. Deze kunnen uw stiefzoon begeleiden in een minnelijk trajct voor het afbetalen van zijn schulden en tevens hem helpen met het vinden van een baan of  uitkering. Hij moet dit niet te licht opvatten aangezien hij door zijn telecom aanbieder aangemeld kan worden bij het bkr met een negatieve status. Dit is in de toekomst een probleem. ik hoop u hiermee een begin te hebben gegeven voor het oplossen van uw probleem.

 

met vriendelijke groet,

 

Limburgse Incasso Maatschappij


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Zoals collega hierboven aangeeft kan het inderdaad goed zijn contact op te nemen met uw lokale gemeente inzake schuldhulpverlening.

Wat betreft het verhalen van de schuld bij ouders: Ouders denken vaak : "18 jaar oud, dus niet mijn verantwoordelijkheid meer..." In de Nederlandse wet is echter vastgelegd dat ouders tot hun kinderen de leeftijd van 21 jaar hebben bereikt, de ouders medeverantwoordelijk blijven voor schulden. Hierdoor kunnen schuldeisers de ouders in sommige gevallen aansprakelijk stellen en de schuld bij de ouders opeisen.

In uw zaak geeft u aan dat dat het uw stiefzoon betreft. De aansprakelijkheid hangt af van het feit of u zijn officiële pleegouder/verzorger bent. Indien dit niet het geval is en hij officieel 'slechts' bij u inwoont/een kamer huurt kan men u niet aansprakelijk stellen. Aangezien het geen enorm bedrag betreft zou ik in het belang van uw stiefzoon een regeling treffen met het incassobureau. Indien dit geen mogelijkheid is dan is een lokaal bureau voor schuldhulpverlening de enige oplossing.

Succes!

Met vriendelijke groet,

Alpha Optima incasso Groep - Enschede