Terug

Tot hoe lang ben ik schuldig als borg?

fabiola

Vanaf sept 2007 ben ik borg voor mijn  vriendin. In het begin ging het goed met betaling. Ik ging zelf een lening maken op mijn bank. Bank heeft me lening niet geprobeerd, want ze hebben me gezegd dat ik ben borg van een vriendin die een achterstand heeft van 10.000 gulden. Dat was een verassing voor mij. Ik heb die bank van mijn vriendin gebeld en ze hebben aan ons een brief gestuurd.

 

Ik ging bij een mevrouw op bezoek bank. Zij heeft me gezegd dat ik schuldig ben voor het geld, maar vanaf aug 2010 had mij vriendin niet betaald. En niemand had me een brief gestuurd of gebeld. Ze hebben haar geholpen om 100 gulden te betalen elke maand dus zij betaalde 250 per mnd, nu moet zij 150 betalen maar ik blijft als borg dus ik kan niet los gaan. Ik blijft schuldig, ik krijg geen lening, maar mijn vriendin gaat minder betalen en gaat wel vooruit in haar leven.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Als ik het goed begrijp heeft u meegetekend voor een lening.

In het geval dat er hoofdelijke aansprakelijkheid is voor uw beide dan blijft u hieraan vast zitten tot er algehele betaling is gedaan.

Bij hoofdelijke aansprakelijkheid geldt: Als de één betaald is de ander bevrijd. Het maakt voor de bank dan ook niet uit wie er het meeste betaald helaas!