Terug

Verblijfplaats doorgeven

Pauline

Per 1 februari heb ik de huur opgezegd om zo mijn schulden te beperken.

Ik kan bij een vriendin logeren, maar zij wil geen incassobureaus aan de deur.

Ben ik verplicht mijn logeeradres door te geven of kan ik per email contact houden tot ik werk gevonden heb en weer eigen woonruimte heb?


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

U zult zich via de Gemeentelijke Basis Administratie weer in moeten schrijven. Het is wel zo netjes om uw schuldeisers op de hoogte te stellen.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Het lijkt in sommige gevallen "prettig" om je verblijfplaats niet te registreren bij de gemeente waar u woont. Echter heeft dit vele nadelige gevolgen aangezien de Gemeentelijke Basis Administratie tegenwoordig aan veel zaken gekoppeld is. Zo kan u voor de jaren dat u nergens geregistreerd staat uw opbouw AOW mislopen, kan uw zorgverzekering worden stopgezet, of kan het onmogelijk zijn deze af te sluiten, indien u een uitkering geniet kan het recht hierop per direct komen te vervallen of het recht hierop in nabije toekomst worden bemoeilijkt. 

U zou zich ook als kamerhuurder/inwonende kunnen registreren waarbij u in het contact met incassobureaus of deurwaarders duidelijk aangeeft dat alle bezittingen in de woning van de vriendin zijn. De vriendin die u woonruimte biedt kan namelijk niet verantwoordelijk worden gehouden voor uw schulden. Uiteraard is het vervelend voor haar, maar om het zo netjes mogelijk af te wikkelen en om uw eigen toekomst niet te bemoeilijken, lijkt het mij het beste als u open kaart speelt naar uw schuldeisers toe.

Succes!

Alpha Optima Incasso Groep - Enschede