Terug

Waarom wordt een lening niet gesplits, zodat ik hier niet alleen de dupe van ben?

cynthia brouwer

Ik en mijn ex partner hebben een lening aangevraagd rond 2004/2005 en die hebben we maandelijks afbetaald tot 2008, toen zijn wij uit elkaar gegaan en hij is gestopt met het afbetalen zonder dat ik het wist.

Totdat ik brieven begon te krijgen. Ik heb hem daar meerdere malen op aan gesproken en heeft er weinig aan gedaan en zijn een aantal brieven na jullie toegestuurd waar bijna of geen reactie terugkwam om dit op te lossen.

Nu is het zodaning uit de hand gelopen dat ik nu diegene ben die werk en bij mij alleen beslaglegging is gelegd en in de brieven stond duidelijk de eerste die betaald moet het hele bedrag betalen en de andere wordt kwijtgescholden.

Je snap mij natuurlijk ook dat ik alleen mijn deel wil betalen en niet die van hem.

 

Nu is mijn vraag; waarom het niet gesplits kan worden en dat ik hier alleen de dupe van ben?

 

 

Ik wil mijn schuld aflossen en een bepaald bedrag met uw afspreken en dat jullie zijn deel van de schuld ook gaan verhalen bij hem.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Wanneer sprake is van een huwelijk of samenlevings-contract dat strandt worden dit soort zaken veelal officieel geregeld via de advocaten, of onderling. Wel worden dan afspraken gemaakt en vastgelegd.

Helaas is dit zonder officiele samenlevingsvorm minder gangbaar.

Het had gekund bij het scheiden der wegen, maar achteraf vaak niet meer helaas.

dit zal waarschijnlijk dus uitmonden in een civiele zaak, dat betekent dat u óf alsnog een beroep kunt doen op uw ex-partner, en deze zaak in der minne kunt oplossen, danwel naar de rechter kunt stappen.

Dit laatste is echter een kostbare procedure, vraag u dus af of dat het waard is  en laat u goed informeren over de eventuele kansen.