Terug

Wat kost als opdrachtgever een incassobureau ?

L.A.Seghers

Wat betekend 'no cure, no pay'? Ik heb bij een incassbureau al meer dan 15.000euro betaald...


2 Antwoorden

Antwoord van Best Credit Management Incasso

Geachte heer/mevrouw Seghers,

Als uw incassobureau goed is in wat het doet dan hoeven ze u niets in rekening te brengen. Zij gaan immers de centen (incasso opbrengsten) ophalen bij de debiteur. Als het hen niet lukt dat te doen zouden ze in theorie kostenloos moeten sluiten.

Het kan natuurlijk wel zo zijn dat als u een incassodossier terugtrekt omwille van commerciele redenen dat zij hun incassokosten (deels) op u verhalen. 

Ik sta er graag voor open om dit wellicht in een persoonlijk gesprek wat verder  toe te lichten.

tel. 0499-464245   info@ibah.nl 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte heer, mevrouw,

 

Om uw vraag correct te kunnen beantwoorden, heb ik wat meer informatie nodig. Bent u bijvoorbeeld debiteur of juist de schuldeiser? En daarnaast, is er al betaald in het dossier of zijn die € 15.000,00 bijvoorbeeld voorschotten?

 

No cure no pay is een kreet die in de branche te pas en te onpas wordt gebruikt en waarbij -naar mijn overtuiging- verkeerde indrukken worden gewekt. Potentiële opdrachtgevers denken namelijk dat de dienstenniets kosten, maar dat is niet zo. Niemand werkt immers voor niks.

 

Naar mijn overtuiging kun je op voorhand beter laten weten wat het incasseren kost, dan dat je de klant achteraf een hoge nota moet presenteren. Ik ben bijvoorbeeld nog nooit tegengekomen dat het incassobureau de griffierechten of deurwaarderskosten voor eigen rekening neemt bij geen resultaat. Zelfs incassokosten worden in rekening gebracht bij onvoldoende resultaat of wanneer de opdrachtgever de zaak intrekt en zelf regelt met debiteur.

 

Mijn werkwijze is afwijkend en presenteerde ik nu bijna 3 jaar geleden als "de nieuwe manier van incasseren". Ik werk niet met een abonnement en bereken mijn klanten geen incassoprovisie op basis van het behaalde resultaat. Ik werk op uurtarie, ongeacht de hoogte van de vordering of het geïnde bedrag. Eerlijk, transparant en helder. 

 

Met vriendelijke groet, Mark van Schie (INcompanyCASSO)

info@incompanycasso.nl